Ock

02/05/2007 tarih ve 26510 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmakta olup, enerji verimliliği kültürünün toplumda yaygınlaşması ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ikinci haftası, "Enerji Verimliliği Haftası" olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin, kullanımı ile Doğal Kaynaklar hızla tükenmekte, Çevre kirliliği, İklim Değişikliği ve Enerji için yüksek maliyetler oluşabilmektedir.

Enerji verimliliği ile yaşam standartlarımızı düşürmeden kullandığımız enerji miktarını azaltarak, enerji tüketiminde yapacağımız küçük önlemlerle büyük tasarruflar sağlayarak gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz.

Ock

ARALIK AYI FAALİYETLERİ

Ara

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yapılan faaliyetler: Pano Çalışması

Ara

"Recycle of Recycle" eTwinning projemiz başladı.

Sincan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şcoala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu" kuruculuğunda; Adalar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Borsa İstanbul Anadolu Lisesi, Sincan Anadolu Lisesi, Altındağ Yıldırım Beyazıt Fen Lisesi, Şehit Mehmet- Lütfi Gülşen Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Siyavuşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okullarının katılımıyla yürütülen eTwinning projemiz Avrupa projeleri kategorisinde yerini aldı.

11 öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla Aralık 2023- Mayıs 2024 tarihleri arasında yürütülecek projemiz temelde öğrencilerimizin sürdürülebilir gelecek kavramını içselleştirmesini amaçlayan bir çevre projesidir. Yaşadığımız gezegenin sahibi değil bir parçası olduğumuz gerçeği üzerinde düşünüp bu doğrultuda üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirmekle kalmayıp yapacağımız etkinliklerle daha görünür hale getireceğiz.

Geri Dönüşüm Projemizin faaliyetleri okulumuz İngilizce Öğretmeni ve Okulumuz Proje Komisyonu Asil Üyesi Feride Arslan rehberliğinde, öğrencilerimiz Mâna Melis İmeci, Nazar Kılıç, Zeynep Uzun, Kader Altındağ ve Elif Gürbüz tarafından yürütülecektir. Proje ortaklarımız arasında yabancı ortak bulunmakta, dolayısıyla bu projeyle okulumuz "Avrupa Kalite Etiketi" alma adayı olmaktadır.

Ara

Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 6ncı ve 54üncü maddeleri kapsamında, perakende ürün satan, hizmet sunan iş yerlerinde satıştan kaçınma ve fiyat etiketi denetimleri yapmaktadır. Zabıta Dairesi Başkanlığına gelen tüketici şikayetlerine çözümler üretilmekte, bilinçli tüketiciler oluşturmak maksadıyla sosyal fayda amaçlı eğitim-öğretim kurumlarında tüketici hakları konusunda seminerler düzenlenmektedir. Bu kapsamda ortaokul öğrencilerimize yönelik tüketici hakları konusunda seminer verilmiştir.

Ara

Yüreği sevgiyle dolu, sözleri hikmetle yoğrulmuş, insanlığın ortak değeri Hz. Mevlâna Celaleddin-i Rumî’yi vuslatının 750. yıl dönümünde minnet ve şükranla yâd ediyoruz.

O, bize aşkın, hoşgörünün, erdemin ve insan olmanın sırlarını öğretti. O, bize Yaradan’ı bulmanın, yaradılanı sevmenin ve her canlıya saygı duymanın yolunu gösterdi. O, bize sadece bu coğrafyada değil, tüm dünyada barışın, kardeşliğin ve muhabbetin temsilcisi oldu.

Ara

"Üretim ve alın teri bir ülkenin bolluk, bereket ve zenginliğinin temelini oluşturur. Tüketen değil, üreten bir toplum olarak var olmamız temennisiyle Yerli Malı Haftası kutlu olsun."

Ara

Sevgi varsa, engel yoktur! Engelliler Günü Kutlu Olsun!

Kas

“100 yıldır var olan şanlı Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasında her zaman en önemli görevi üstlenen kıymetli Öğretmenim!

Aziz milletimiz, en çetin ve en mihver zamanlarda dahi görevini özveriyle ifa eden, vatan evlatlarının yarınları için canıgönülden çalışarak daha müreffeh bir geleceği tahayyül eden meslektaşlarımın omuzlarında yükselecek.

Türkiye Yüzyılı’nın mimarları olmanız, evlatlarımızın ülkemize faydalı bir nesil olarak yetişmesinde sarf ettiğiniz emek ve maarif davamıza ruh katan vakur duruşunuz için sizlere minnettarım.

Uhdenize emanet edilen öğrencilerinizi, bir anne, bir baba şefkatiyle benimseyip her daim onları düşündüğünüzü biliyorum. O sebepledir ki, ülkemizin tüm başarısı, Sayende Öğretmenim!”

Prof. Dr. Yusuf Tekin

Millî Eğitim Bakanı

Kas

7. 8. ve 9. sınıf öğrencilerimiz ile okulumuz kütüphanesinde İngilizce hikâye okuma saati yapıldı.

Kas

Vefatının 85. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedâkarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Kas

Okulumuz 5-A sınıfı öğrencileri Adalar Kızılay Merkezini ziyaret ettiler. Kızılay haftası kapsamında gerçekleşen ziyarette öğrenciler bilgilendirildi.

Kas

1868'de başlayan iyilik hikâyesi bugün de din, dil, ırk ayrımı yapmadan merhamet elini dünyanın dört bir yanında herkese uzatmaya devam ediyor. Kızılay Haftası kutlu olsun!

Ekm

Cumhuriyet 100 Yaşında! Yer Gök Bayrak Olsun!

Ekm

Adalar İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Liseler Arası Siyer-i Nebî (Peygamber Efendimiz'in Hayatı) Bilgi Yarışması okulumuz konferans salonunda gerçekleşti. Okulumuz öğrencilerinin ve Heybeliada Hüseyin Rahmi Gürpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı yarışmayı Adalar Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandı.