T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ADALAR - Adalar Anadolu İmam Hatip Lisesi

“RECYCLE OF RECYCLE” ETWINNING PROJEMİZİN FAALİYETLERİ

ARALIK AYI FAALİYETLERİ

 

 

Proje Ortaklarının Belirlenmesi

Sincan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şcoala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu" kuruculuğunda; Adalar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Borsa İstanbul Anadolu Lisesi, Sincan Anadolu Lisesi, Altındağ Yıldırım Beyazıt Fen Lisesi, Şehit Mehmet- Lütfi Gülşen Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Siyavuşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okullarının katılımıyla yürütülen eTwinning projemiz Avrupa projeleri kategorisinde yerini aldı.

05-01-2024

 

 

 

 

 

 

 

Proje Faaliyetlerini Okulumuzda Yürütecek Öğrencilerin Belirlenmesi

Geri Dönüşüm Projemizin faaliyetleri okulumuz İngilizce Öğretmeni ve Okulumuz Proje Komisyonu Asil Üyesi Feride Arslan rehberliğinde, 14-15 yaş grubundaki öğrencilerimiz Mâna Melis İmeci, Nazar Kılıç, Zeynep Uzun, Kader Altındağ ve Elif Gürbüz tarafından yürütülecektir.

05-01-2024

 

 

 

 

 

 

 

Öğrenci ve Öğretmen WhatsApp Gruplarının Kurulması

Projeyi yürütecek öğrenci ve öğretmenlerin iletişim kurması amacıyla WhatsApp grupları kuruldu. Yabancı ortağımızla İngilizce iletişime geçilen ayrı bir grup, Türk öğretmen ve okullarla ayrı bir grup ve projenin okulumuz adına yürütücüsü olan İngilizce Öğretmenimiz Feride Arslan, 10-A ve 9-A sınıfları öğrencileriyle (Proje Faaliyetlerini Yürüten Öğrenciler) ayrı bir grup olmak üzere 3 adet iletişim kanalı açıldı. 

05-01-2024

 

 

 

 

 

 

 

Öğrenci İzin Belgelerinin Alınması

Velilerinden projeyi yürütecek öğrencilerin eTwinning (Avrupa Okul Ortaklıkları) projeleri kapsamında yapılan etkinliklerde yer almasına, bu etkinliklerin resim, video vb. şekilde kayıt altına alınıp eğitim öğretime destek sağlamak koşuluyla (güvenirliği sağlanan) sosyal paylaşım ortamlarında ve okulumuzun resmi sitesinde yayınlanmasına izin verdiklerine dair ıslak imzalı izin belgeleri alındı.

14-01-2024

 

 

 

 

 

 

 

Proje Başlangıç Toplantısının Yapılması (Kickoff Meeting)

Proje kurucuları ve proje ortaklarının katılımlarıyla Zoom aracılığıyla proje başlangıç toplantısı çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Farklı illerden katılım sağlayan proje yürütücüsü öğretmenlerin tanışmasının ardından görev dağılımına geçildi. 

05-01-202405-01-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

Görev Dağılımının Yapılması

Aralık 2023 - Mayıs 2024 tarihleri arasında proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerle ilgili görev dağılımı yapıldı. Proje tanıtım videosunun hazırlanması görevini okulumuz İngilizce Öğretmeni Feride Arslan üstlendi.

05-01-2024

 

 

 

 

 

 

 

Logo ve Afiş Çalışmaları

Proje logosunu belirlemek için proje ortağı olan okulların proje öğrencileri logo yapmayı öğrenerek logo tasarımları yaptılar. (Okulumuz öğrencileri Logo Tasarımı için İngilizce Öğretmenimiz Feride Arslan'dan Web 2.0 araçlarından biri olan Canva eğitimi aldılar ve tasarımlarını burada gerçekleştirdiler.) Öğrenciler kendi aralarında en iyi tasarımı seçerek tek bir logoda karar vererek bu tasarımı proje öğretmenlerine ilettiler. Öğretmenler öğrencilerin karar verdiği logoyu oylanmak üzere sadece öğretmenlerden oluşan Proje WhatsApp grubuna gönderdiler. Proje ortaklarından Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Ebru Özger Apaydın Web 2.0 araçlarından Google Form aracılığıyla bir anket oluşturdu ve bu logolar oylamaya sunuldu. Anketler tüm proje ortağı okulların öğrencilerine iletildi ve öğrencilerin oylama yapması sağlandı. Katılımcı sayısı yüksek eTwinning il gruplarında da anket linkleri paylaşılarak en çok oy alan logo proje logosu olarak seçildi.

05-01-202405-01-202405-01-2024

 

 

 

 

 

 

 

Anket sonuçlarına göre proje ortaklarından Altındağ Yıldırım Beyazıt Fen Lisesi proje yürütücüsü öğrencileri tarafından hazırlanan logo tasarımı en çok oyu alan tasarım oldu ve projemizin logosu yüksek katılımlı bir anketle belirlenmiş oldu.

05-01-202405-01-202405-01-202405-01-2024 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje duyuru afişi ise İngilizce Öğretmenimiz Feride Arslan tarafından Web 2.0 araçlarından Canva Pro'da hazırlanarak proje başlangıcı duyuruya çıkıldı. 

05-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.01.2024 - Güncelleme: 14.01.2024 14:12 - Görüntülenme: 64
  Beğen | 0  kişi beğendi